Politika

Američki ambasador govorio o formiranju vlasti u FBiH

Američki ambasador u BiH Michael Murphy izrazio je nadu da će stranke koje čine većinu uskoro formirati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

Michael Murphy - N1

On smatra da Federacija BiH treba da bude motor koji će Bosnu i Hercegovinu voditi ka euroatlantskim integracijama.

“Pažljivo pratimo šta se dešava i za bilo kakvu vrstu blokade smatrat ćemo odgovornima one političke lidere kojima je bitnije lično političko dobro, a ne dobro njihovih glasača”, rekao je Murphy u razgovoru koji je objavljen u novom broju Dnevnog avaza.

Prema mišljenju američkog ambasadora u BiH, Sjedinjene Američke Države spremne su da koriste sve mehanizme protiv blokada.

“Velika je šteta što blokada u FBiH dolazi od ljudi koji su se dugo vremena žalili na blokade”, rekao je.

Ambasador SAD-a u BiH rekao je da treba “s riječi preći na dijela” kad je riječ o reformama i formiranju vlasti.

“Pozitivno smo gledali na brzo formiranje Vijeća ministara BiH, a pozitivna je za nas i naznaka formiranja Vlade FBiH. Moramo vidjeti šta će političari uraditi u odnosu na ono što su rekli u pogledu euroatlantskog puta i reformi”, rekao je Murphy dodavši da su bili veoma jasni šta će se desiti ako nastave ići istim putem kojim su išli.

“Pozvat ćemo ih na odgovornost. Već smo poduzimali konkrente mjere zbog antidejtonskog djelovanja i i činit ćemo to opet ako bude potrebno”, rekao je, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh