Politika

Dodik: Neću bojkotovati sjednice kada Džaferović postane predsjedavajući

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otkrio je danas novinarima u Sarajevu kako neće bojkotovati sjednice državnog Predsjedništva kada Šefik Džaferović postane predsjedavajući, kao što su svojevremno radili članovi SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH dok je Džaferović bio predsjedavajući.

No image - Haber.ba

Dodik je kazao da je u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kako bi, prije svega, branio interese onih koji su ga birali iz entiteta Republik Srpska i da je vrlo bitno da učestvuje na sjednicima i u donošenju odluka.

“Ja nisam birao Džaferovića niti je on mene birao. Ako aludirate na ono što je SNSD radio u Predstavničkom domu, naravno da mi to nismo smetnuli sa uma i da to znamo. I mi smo se veoma potrudili da lociramo i odgovornost samog Džaferovića”, kazao je Dodik i nastavio:

“Moja odgovornost u Predsjedništvu BiH vezana je isključivo za odnos prema onima koji su me birali, a ne da li će ili neće Džaferović voditi sjednicu. Moram da učestvujem u radu kako bi zaštitio interese Republike Srpske i doprinio što boljim odlukama koje će biti u interesu svih u Bosni i Hercegovini, a naravno i za nas u Republici Srpskoj. Sam Džaferović nije popravio, nije ‘očistio’ svoju biografiju od onoga što je prikazano”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda priznao je, ipak, da ne može zaboraviti Džaferoviću što mu je došao na sahranu oca.

“Inače sam mu veoma zahvalan, njemu lično, što je prije nekoliko dana došao na sahranu moga oca i zaista to cijenim”, kazao je Dodik, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh