Kultura

U prepunom „Studiju 64“ Narodnog pozorišta Mostar odigrana predstava „Perzeide“

Za večerašnju izvedbu „Perzeide“ autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj, nastala u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru, a koja je odigrana u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2023“, tražilo se mjesto više.

. Glumačku postavu predstave čine Fatima Kazazić Obad, Gordana Boban i Saša Oručević.
„Tematika predstave je, nažalost, savremena, jer je nasilje nad ženama itekako aktuelna tema.

Činjenica je da je veliki broj žrtava nasilja u našem društvu, ne samo žena u braku ili vezi, nego općenito, sve je učestalije. Tema kojom se bavimo je, da tako kažem, surova. Kraj predstave je možda neočekivan, ali ono što smo mi željeli postići sa ovom predstavom jeste na neki način dati moguće ishode i načine rješavanja problema s akcentom na žrtve.

Što se tiče procesa nastajanja predstave, uživala sam u radu s autoricom Eminom Kovačević, režiserkom Karmen Obrdalj kao i kolegama glumcima Gordanom Boban i Sašom Oručevićem“, istakla je glumica Narodnog pozorišta u Mostaru Fatima Kazazić Obad, te se osvrnula na značaj manifestacije „Mostarsko ljeto“.

„’Mostarsko ljeto’ je odlična manifestacija gdje tokom ljetnih dana svi građani, dijaspora i oni koji turistički dođu u Mostar mogu pratiti određene programe koji imaju veze sa kulturom i umjetnošću našeg grada, tako da itekako smatram da je neophodna i voljela bih da je program bogatiji u smislu pozorišnih igranja i izvođenja predstava“, zaključila je Kazazić Obad.
Naredni događaj na rasporedu „Mostarskog ljeta“ je u četvrtak, 06.07., u Centru za kulturu Mostar, kada će biti upriličena promocija knjige „Geografija nestanka“ autora Emira Suljagića, sa početkom u 19 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh