Kultura

Sjajan nastup bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića

Park ‘Ravne 2’ ugostio vrhunskog muzičara; Sjajan nastup bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Bartolomej Stanković predstavio djela sa svojih novih albuma - PR / Haber.ba

Proslavljeni bh. pijanista Bartolomej Stanković u nedjelju 13.septembra je nastupio u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ u Visokom, te pobrao simpatije brojne publike koja je uživala u koncertu na kojem je Stanković predstavio djela najboljih bh. autora. Bila je ovo prilika da svi prisutni uživaju u Stankovićeva dva posljednja albuma „Balkan Madness“ i „Voyage“, a i sam početak koncerta od 16:33 sati imao je simboliku, koju nam je pojasnio sam Bartolomej.

Simbolika brojeva govori mnogo, broj 33 je broj kompozitora čija će djela biti objavljena na moja tri albuma, „Balkan Madness“ i „Voyage“ koji su već izašli, te na trećem „Fragments“ koji treba da izađe, na tri albuma se nalaze 33 djela bh. kompozitora i to je ta simbolika. Prisutna publika je imala priliku da uživa u izboru djela sa sva tri albuma, bilo je tu za svakoga ponešto, a po reakcijama sam mogao primijetiti da smo svi zajedno uživali. – kazao nam je Stanković.

Nakon nastupa u Visokom, Stankovića već ove sedmice očekuje i nastup u Rijeci, na 3. Festivalu klasične muzike. Pored sjajnog nastupa u čarobnom ambijentu parka „Ravne 2“, Stanković je s oduševljen govorio i o projektu Fondacije, kao i nevjerovatnim sadržajima koje Visoko i naša zemlja imaju.

Svjesni smo da je ovo jedan od najljepših parkova u cijeloj Europi i svi Visočani, ali i Bosanci i Hercegovci trebaju da budu ponosni na ono što je Fondacija na čelu sa dr. Osmanagićem napravila i pružila cijelom svijetu priliku da ljudi dođu ovdje, da se odmore, uživaju u prirodi, meditiraju, ali i slušaju koncerte, u ovom slučaju klasične muzike, koja je napisana u 20. i 21. stoljeću. Visoko i BiH imaju mjesto i za kulturno uzdizanje, a ovo mjesto možemo porediti sa mnogim mjestima u svijetu. Berlinska filharmonija svoju sezonu završava u sličnom parku u blizini Berlina, Bečka filharmonija često nastupa vani, ispred predivnog parka Šenburn i mi u Visokom imamo zaista sjajnu priliku da učestvujemo u izgradnji kapaciteta ovog predivnog parka i ovih predivnih lokacija. – zaključio je Stanković.

Publika uživala u djelima bh. kompozitora – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh