Humanost

Aktiviran humanitarni telefon za pomoć stanovništvu Maroka i Libije

Društvo Crvenog krsta/križa (CK) Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim entitetskim organizacijama – Crvenim križom FBiH, Crvenim krstom RS te Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH, …

screenshot

… pokrenulo je hitni apel za pomoć ugroženom stanovništvu Maroka i Libije usljed razornog zemljotresa i poplava koji su pogodili ove države.

– Aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem se donira 2,00 KM, a otvoren je i namjenski žiro račun broj: 1340011130004680 za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja, a prema instrukcijama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca (IFRC), te partnerskih nacionalnih društava Crvenog polumjeseca u Maroku i Libiji – saopćeno je iz Društva CKBiH.

Kako se navodi, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je zajedno sa svojim entitetskim organizacijama – Crvenim križom FBiH, Crvenim krstom RS, te Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH od samog početka u komunikaciji sa Delegacijom klastera IFRC-a za centralnu i jugoistočnu Evropu kako bi se redovno razmjenjivale informacije i vršila koordinacija prikupljanja pomoći.

– Ovom prilikom želimo da podsjetimo da članom 15. Zakona o Društvu Crvenog krsta/križa BiH, u slučajevima elementarne nepogode i druge veće nesreće, Društvo Crvenog krsta/križa BiH ima pravo prvenstva saopćavanja vijesti putem sredstava javnog informisanja. Stoga, koristimo priliku i pozivamo Vas da se pridružite našoj akciji solidarnosti i da kroz saradnju zajednički i koordinirano djelujemo za opće dobro i pomognemo osobama koje su pogođene ovim prirodnim nesrećama – navodi se u saopćenju, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh