Crna hronika

Unuk priznao ubistvo bake u Modriči

Tokom policijske istrage osamnaestogodišnji Amir Hasanbašić priznao je policiji da je ubio svoju baku Mensuru Hasanbašić iz Modriče. Ubistvo je izvršio nožem, nanijevši joj 24 uboda u tijelo.

Motiv ubistva je koristoljublje.

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje bake Mensure Hasanbašić (69) koju je 24 puta izbo nožem po grudima, rukama i nogama.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj kazao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je osamnaestogodišnjak tokom pretresa priznao ubistvo bake.

Naime, juče su na tri lokacije izvršeni pretresi i pretreseno je jedno vozilo.

On je dodao da je osumnjičeni u izjavi naveo da je nakon izvršenja krivičnog djela popio deset tableta diazepama.

– Tako se i ponašao u toku cijele kriminalističke obrade, znači s obzirom na uzrast ponašao se hladno, bez emocija, da bi poslije priznao izvršenje krivičnog djela i sve pojedinosti krivičnog djela – naveo je Radinković.

On je kazao da su prilikom pregleda terena između kuće stradale žene i izvršioca na zelenoj površini pronašli ruksak u kojem se nalazila majica sa tragovima krvi, nož i rukavice.

Osamnaestogodišnjak je sinoć sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj, dežurni tužilac će predložiti nadležnom sudu određivanje pritvora, prenosi RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh