Crna hronika

U Brčkom danas Dan žalosti

Danas će biti obavljeni dženaza i ukop Amire i A. Smajić. Majka Amira je imala 47 godina, a kćerka 12.

Brčko - fena

Vlada Brčko distrikta proglasila je u srijedu, 30. augusta, Dan žalosti zbog pogibije majke i kćerke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 27. augusta kada ih je, kao pješakinje, pokosio automobil.

Danas će biti obavljeni dženaza i ukop Amire i A. Smajić. Majka Amira je imala 47 godina, a kćerka 12.

Dženaza će biti obavljena u 16:40 sati ispred džamije na Brodu, a ukop će biti obavljen na mezarju na Brodu. Iza njih je ostao ožalošćeni otac i suprug te mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Iz Vlade Brčko distrikta podsjećaju da se na Dan žalosti ne mogu održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe, ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, izuzev onih ugostiteljskih objekata u kojima su ranije zakazane proslave, pod uslovom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u koloni povodom svadbi ili drugim povodom, a da su sve medijske kuće obavezne uskladitt svoj program.

Vozač A.H. (21) se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh