Crna hronika

MISTERIJA ZLOČINA U GRADAČCU: Zašto se Nermin Sulejmanović ubio u automobilu?

Nermin Sulejmanović (35), bodibilder i fitnes trener poznat po svojim kriminalnim aktivnostima, zavio je Gradačac u crno, usmrtivši tri i teško ranivši još tri osobe.

Dodatno je šokirao javnost jer je svoj krvavi pir uživo prenosio na Instagramu.

U prethodnim danima dosta informacija o Nerminu smo saznali, ali i dalje neki detalji su ostali nerazjašnjeni… Ostaje misterija, zašto je masovni ubica odlučio da presudi sebi u automobilu koji se nalazio na farmi.

Prema informacijama izvora bliskog istrazi, ubica je imao tri mogućnosti.

Shvativši koja je sve krivična djela izvršio, a za koje je bio siguran što je saznao u lajvu, ubici je, vjerovatno, prema svemu sudeći, u glavi bilo više varijanti kako okončati agoniju. Prva je da se mirno preda, ali za to nakon svega nisu postojale garancije. On je zapucao i ranio policajca, koji je pokušavao da interveniše, nakon što je cio slučaj prijavljen policiji. Razmišljajući o svim problemima u kojima se nalazio, postojala je mogućnost da krvnika policija eliminiše, ako bi davao otpor – kaže izvor.

On dodaje da Nermin nije stigao da sebi presudi u gradu, jer nije imao mogućnosti za to.

– Očigledno da je za ubicu bilo nezamislivo da se ubije u centru grada. Nakon što je ubio oca i brata, on se autom odvozi na napuštenu farmu i tamo boravi određeno vrijeme. Vjerovatno, zbog gužve i jurnjave s policijom, odlučio je da pobjegne, da se izoluje, i da mirno sebi presudi jer je vidio da za njega ne postoji drugi izlaz – objašnjava izvor Republike.

Ubica je hicem iz pištolja presudio sebi, u automobilom parkiranom ispred farme u mjestu Donja Ledenica.

Podsjetimo, Nerminovo tijelo i sedam dana kasnije nije pokopano, jer niko od porodice ne želi da ga preuzme. Iako su neki mediji prenijeli da je Nermin Sulejmanović sahranjen u najvećoj tajnosti u četvrtak u Gračanici nedaleko od Gradačca iz Komemorativnog centra Tuzla rekli su da je tijelo i dalje kod njih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh