Crna hronika

U Bosni i Hercegovini je Dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu

U oba bh. entiteta, Federaciji BiH i Republici Srpskoj, danas je Dan žalosti zbog stravičnog trostrukog ubistva u Gradačcu.

zenicainfo.ba

U ponedjeljak, Vlade FBiH i RS donijele su ovu odluku.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj sjednici, održanoj telefonskim putem, donijela Odluku za prostor Federacije Bosne i Hercegovine prije dva dana, a isto to uradila je i Vlada Republike Srpske.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine, kao i entitetskih obilježja, na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija.

Danu žalosti potrebno je prilagoditi sve televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži “Instagram”.

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu.

Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo, piše BosnaInfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh