Crna hronika

Pacijent izazvao požar u UKC RS

Radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije.

UKC RS - N1info.com

Na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas je oko 6 sati i 35 minuta pacijent izazvao manji požar.

– Dana 15. jula 2023.godine u 6.35 sati na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra RS na odjelu pulmologije došlo je do izazivanja manjeg požara od strane pacijenta starosti 68 godina. Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odjeljenja UKC RS i sve je prošlo bez težih posljedica po lica i sa manjom štetom po imovinu.

Radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

Prema riječima doktora Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologije, lice je zadobilo manju opekotinu po ruci i adekvatno je zbrinuto.

– Osoblje UKC RS postupilo je prema svim internim pravilima, a protupožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbjegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima – rekao je Duronjić, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh