Crna hronika

Reisul-ulema obišao tabute 30 žrtava genocida

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović obišao je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari tabute 30 žrtava genocida i porodicama izrazio taziju.

Reisul-ulema obišao tabute 30 žrtava genocida - islamska zajednica

Porodicama su taziju izrazili i zamjenik reisul-uleme prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić, predsjednik Sabora IZ Edhem Bičakčić i drugi predstavnici Rijaseta Islamske zajednice.

Dženazu za žrtve genocida danas će nakon obavljenog podne i ikindije- namaza predvoditi reisul-ulema Kavazović.

Najmlađa žrtva kojoj će danas biti klanjana dženaza je Elvir Salčinović, koji je imao svega 15 godina kada je ubijen. On će biti ukopan pored oca Turabiju i brata Almira.

Osim njega, dženaza će biti klanjana za još tri maloljetnika – Semira Đozića koji je imao 17 godina u momentu smrti, te dječake Mustafu Mekanića i Eseda Klempića, koji su imali 16 godina.

Najstarija žrtva je Nezir Muminović, koji je u momentu kada je ubijen imao 65 godina, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh