Crna hronika

OVO JE BOSANAC KOJI JE POČINIO MASAKR U ITALIJI: Da li su komentari na društvenim mrežama nagovještavali tragediju?

Čoveka su karabinjeri uhapsili zbog maltretiranja 2019. Na Fejsbuku je napisao „U ljubavi se boriš, ali sve pobjeđuješ“.

Zlatan V. - facebook

Zlatan V. ubio je jučer svoju bivšu suprugu Lidiju Mijković ispalivši u nju nekoliko hitaca u ulici u predgrađu Vićence, prenosi Telegraf.

Potom je sa sadašnjom partnerkom pobjegao automobilom, a nakon što je i nju ubio, sebi je oduzeo život.

Njegovo tijelo pronađeno je u automobilu na zapadnom obilaznici Vićence, prenosi Ilmessaggero.it.

Ubica je hapšen zbog zlostavljanja

Kako prenosi ovaj italijanski medij, Zlatan V. (42), porijeklom Bosanac, radio je kao vozač kamiona i imao je problema sa alkoholom. Bio je oženjen Lidijom Mijković, državljankom Srbije sa kojom je imao dvoje djece od 13 i 16 godina. Par je živio zajedno u Altavila Vićentina.

Dana 26. marta 2019. godine, muškarca je uhapsila lokalna policija, nakon višestrukog zlostavljanja u porodici koje je prijavila Lidija. Kasnije, opet od 2019. godine, protiv njega je izdata naredba da ne prilazi ženi.

Priča supružnika bila je poznata sudu i socijalnoj službi: 2019. godine nakon epizode ​​nasilja, žena je nedjeljama bila hospitalizovana i morala je da odsustvuje sa posla jer joj je „razbio lobanju“.

Na Fejsbuku “Ako je ljubav prava, sve možeš da pobjediš”

Veoma aktivan na društvenim mrežama, Zlatan V. je na Fejsbuk profilu objavio na desetine fotografija porodičnih trenutaka sa Lidijom i dvoje djece.

Odmor na plaži 2017. godine, porodične proslave za Svetog Nikolu do posljednjeg putovanja u Veneciju 2020. na kojima desetine fotografija prikazuju porodicu u glavnim turističkim mjestima i tokom vožnje gondolom.

Među objavama mnogo je na našem jeziku, a posebno je jedna slika sa natpisom na italijanskom objavljena 2016: “Nijedna veza nije savršena, svađamo se, prolazimo kroz teške trenutke, ali ako je ljubav prava… sve se savlada”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh