Crna hronika

Granični policajci šenlučili: Poslije ponoći pucali iz pištolja iz kuće u Novom Sarajevu

Iz kuće, kroz prozor, ispalili više hitaca u vazduh, iz vatrenog oružja – pištolja.

Pucnjava - Doznajemo.com

Kako je navelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Dana 10.01.2021. godine (nedjelja) u 04:00 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lica: S.B., rođen 1997. godine u Trebinju, nastanjen u Bileći i S.B., rođen 1990.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Kako se precizira, isti su navedenog dana u 01:35 sati u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, iz kuće, kroz prozor, ispalili više hitaca u vazduh, iz vatrenog oružja – pištolja.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istih će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje – naveli su iz policije, prenosi portal “Doznajemo“.

Doznaje se da su u pitanju pripadnici Granične policije BiH (identitet poznat redakciji), koji su angažovani u PGP Trebinje i Bijeljina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh