Crna hronika

Dva ukrajinska državljanina privedena zbog krađe 100 hiljada KM iz bankomata

Dva ukrajinska državljanina, koja su jučer lišena slobode, će u toku današnjeg dana biti predana postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Bankomat - Novi.ba

Ova lica su zatečena sa 100 hiljada konvertibilnih maraka koje su otuđili iz bankomata Sberbank u Bihaću, te su odmah lišeni slobode, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva USK.

Kako se navodi, osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo Teške krađe (iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH) u vezi s krivičnim djelom Računalne prijevare (iz člana 395. stav 3. Krivičnog zakona Federacije BiH).

Postupajući tužilac će ih danas ispitati na navedene okolnosti, nakon čega će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora prema istima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh