Crna hronika

Počinje suđenje: Abdulah ubio sina Junuza iz lovačke puške

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Abdulaha Halilovića.

Junuz i Abdulah Halilović - Avaz.ba

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Abdulaha Halilovića, koji je 13. oktobra prošle godine, nesretnim slučajem, ubio svog sina Junuza (39) hicem iz lovačke puške, saznaje “Avaz“.


Krivično djelo

Ovu informaciju potvrdila je Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK, kazavši da je optužnica podignuta 19. decembra prošle godine, a u cijelosti je potvrđena na Općinskom sudu u Zenici.

– Optužnica je podignuta protiv A. H. zbog krivičnog djela prouzrokovane smrti iz nehata, na štetu sina J. H. – kaže Poljac.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je u Gladovićima kod Zenice, a uviđajnim radnjama utvrđeno je da se radi o nenamjernom ispaljenju hica iz lovačke puške. Naime, stradali Halilović boravio je s ocem Abdulahom na planini, gdje su imali ritual vikendom ići u lov.

Međutim, nesretnim okolnostima otac Abdulah ispalio je hitac iz lovačke puške, koji je usmrtio njegovog sina, koji je, inače, živio u Sarajevu, gdje je pokrenuo građevinski obrt. Kako je volio lov, ali i druženje s ocem, kobnog vikenda došao je u Gladoviće samo kako bi s ocem išao na planinu.

Zajedno s društvom uputili su se na planinu, gdje su imali i svoju kućicu, a niko nije slutio da će odlazak biti poguban za 39-godišnjeg Junuza. Naime, vraćajući se iz lovam otac je htio, budući da je metak ostao u cijevi puške, da ga ispali.

Ispala puška

U tim trenucima puška mu je ispala, a on je krenuo da je uhvati. Upravo dok je hvatao pušku koja pada, slučajno je pritisnuo obrač i pogodio sina. Metak koji ga je pogodio s leđa, u predjelu ispod rebara, bio je koban. Ostao je mrtav na licu mjesta.

Suđenje početkom februara

Brojni građani Zenice ostali su u šoku, posebno jer pogađa u srce činjenica da su iza stradalog Junuza ostale supruga i djevojčica.

Kako se saznaje, suđenje za ovaj predmet počet će početkom narednog mjeseca, a budući da je otac Abdulah priznao krivnju, na istom ročištu očekuje se i izricanje sankcije od postupajućeg sudije Općinskog suda u Zenici, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh