Crna hronika

DETALJI PUCNJAVE U BRČKOM, TRI OSOBE RANJENE: “Zamolila sam da ne lupaju, a on me je kamenom pogodio u bubreg, onda su zapucali…”

Supruga 35-godišnjeg Osmanovića tvrdi da je riječ o samodbrani njenog supruga te da je ranjeni Šečić najprije napao nju

Brcko -

Brčanska policija danas je nakon pucnjave u ulici Željeznička uhapsila Đanija Osmanovića (35) zbog sumnje da je pucao i ranio Šerifa Šečića, njegovu sestru Šemsu i zeta Hamdu Aljića.

Kako javlja “ATV” , sve se dogodilo danas, iza 12, 45 sati kod zgrade za socijalno stanovanje. Pucnjavi je prethodila svađa i tuča između Šečića i Osmanovića.

Supruga 35-godišnjeg Osmanovića, Sanela Osmanović, ustvrdila je da je riječ o samodbrani njenog supruga te da je ranjeni Šečić najprije napao nju. Navodno, ona je bila na terasi te je Šečićevu porodicu zamolila da ne pravi buku ispred zgrade dok skuplja željezo. Napad je vidio njen muž pa je krenuo da brani suprugu.

Tada je izbila svađa a potom i tuča.

-Ja sam zamolila njih da ne lupaju pošto mi mala spava. On je uzeo kamen i pogodio me. Direktno u bubreg udario me – kazala je supruga Osmanovića. Nije znala odgovor na pitanje otkud njenom suprugu pištolj.

Druga strana pak tvrdi suprotno i ističu da je Đaniju pištolj dala upravo njegova supruga Sanela.

-Kada su se oni izgurali on je opet ušao unutra, izašao i izvadio pištolj i dva puta pucao nije mogo. Treći put ušao unutra i ponovo izašao napolje. Tu na betonu, pucao – kaže Sanija Suljić, majka povrijeđenog u pucnjavi.

Šta se zapravo desilo i ko je kriv, utvrdiće istraga. Osmanović je priveden, dok su ranjeni zbrinuti u brčanskoj bolnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh