BiH

Direktor IDDEEA BiH u posjeti Ambasadi BiH u SAD-u: Najava konzularnih dana i rješenje problema starih putnih listova

Direktor Agencije za Identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, prof. dr. Almir Badnjević, razgovarao sa Ambasadorom BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, Svenom Alkalajem.

Ambasada BiH u SAD / PR - Haber.ba

Putovanje u Sjedinjene Države direktora IDDEEA-e gospodina Almira Badnjevića, zaključeno je posjetom Ambasadi BiH u toj zemlji. Direktor Badnjević i ambasador Alkalaj razgovarali su o održavanju konzularnih dana, koji će se održati od 24. Do 25. februara, kada će Ambasada BiH u SAD-u zajedno sa IDDEEA-om organizovati povremene lokacije za podnošenje zahtjeva za izdavanje biometrijskih putnih isprava pomoću mobilne biometrijske opreme.

Posebno zadovoljstvo predstavlja rješavanje pitanja starih putnih listova koja su ostala neriješena već deset godina, čime će se znatno olakšati situacija građanima koji su duže vrijeme čekali na ovu administrativnu uslugu.

Sa zadovoljstvom najavljujemo naredne korake u jačanju saradnje između IDDEEA-e i Ambasade BiH u SAD-u, s fokusom na pružanju boljih usluga i olakšavanju procesa za građane Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh