BiH

Benjamina Karić pravdala svoje troškove

Od ukupno 32 moja putovanja od kako sam na ovoj poziciji, troškovi za smještaj na teret Grada Sarajeva pali su za šest putovanja. Sve ostale troškove snosili su gradovi koji su me pozvali ili organizatori dogadjaja.

Benjamina Karić - bosniainfo

Navela je to Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, reagujući na informacije o troškovima svojih putovanja, koje su se pojavile u javnosti.

“Od 32 putovanja, Iz Budžeta Grada plaćena je 21 avionska karta. Ostale troškove su snosili organizatori. Nikada nisam, za razliku od svojih prethodnika plaćala biznis klasu i VIP usluge na aerodromima. Ne vozim se pod rotacijama”, istakla je ona, između ostalog, na sbvom profilu na društvenoj mreži X.

Karićeva kaže da grad Sarajevo predstavlja dostojanstveno te da je njen rad transparentan i pošten.

“Činjenica koja smeta očigledno mnogima je da sam za dvije godine, Grad Sarajevo uspjela predstaviti na mjestima na kojima mnogi, sa mnogo viših nivoa nisu mogli godinama unazad. Višegodišnji bezuspješni tuđi pokušaji organizovanja sastanaka sa gradonačelnicima Vašingtona, Pariza, Rima, Njujorka itd. sa jedne strane i uspješno moje uspostavljanje veza sa istima, očigledno izaziva u ljudima, onima koji ne vole svoj grad, i gledaju samo lične interese, poriv da izmišljaju i lažu”, poručila je Benjamina Karić, koja je priložila i tabelarne prikaze svojih putovanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh