BiH

Potpisan Ugovor o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru

U Gradskoj vijećnici Mostar danas je upriličeno potpisivanje Ugovora za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru.

Ugovor su potpisali Grad Mostar, Direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra kao naručitelji i Hering d.d. kao izvođač radova.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u obraćanju se zahvalio bivšem premijeru Vlade Federacije BiH i tadašnjoj Vladi s kojim je iskomunicirao finansiranje i saradnja na ovom značajnom projektu za Mostar.

Radovi prema ugovoru treba da započnu u roku 30 dana, te rok izgradnje I faze je 18 mjeseci. Olimpijski bazen jedan je od generacijskih projekata za građane koji se provodi trenutno u Mostaru i bit će izgrađen na lokaciji Južni logor.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar.

Podsjetimo, ona je jučer postala svjetska prvakinja, piše Biznis.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh