BiH

Dan nezavisnosti: Velika zastava Bosne i Hercegovine vijori se iznad Mostara

Podizanjem velike državne zastave na brdu Fortica, započeo je program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Mostaru.

Velika zastava Bosne i Hercegovine vijori se iznad Mostara - Twitter

Ovom svečanom činu koji je posljednjih godina tradicija prisustvovalo je stotinjak građana Mostara, bez obzira na veliko nevrijeme.

Među prisutnima bili su i poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šerif Špago, te predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić.

Anadolija

Ovo je inače prvi u nizu današnjih događaja kojim će se obilježiti ovaj važan datum za državu Bosnu i Hercegovinu. Tokom dana delegacije će položiti cvijeće i odati poštu šehidima i palim borcima na mezarju Šehitluci, nakon čega će u sali narodnog pozorišta započeti svečana akademija.

Jučer su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić upriličili svečani prijem, dok je u Blagaju održana manifestacija “Stazom bosanskih vitezova“.

Najmlađi Mostarci i Mostarke defilovali su ulicama Mostara sa zastavama Bosne i Hercegovine, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh