BiH

Skandalozan profil na Facebooku: Predstavlja se kao četnik i govori da bi klao muslimansku djecu!

U drugoj objavi, iznad fotografije odraslog muškarca sa troje djece napisano je da “svoje unuke odgaja da budu četnici”

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se skandalozna profil “Četnički pokret Republika Srpska”, na kojem su postavljene skandalozne i sramne objave.

U jednoj od njih, opasan redenicima metaka, sa šajkačom, četnik ističe da bi klao “muslimansku djecu od 1 do 15 godina”.

U drugoj objavi, iznad fotografije odraslog muškarca sa troje djece napisano je da “svoje unuke odgaja da budu četnici”.

Na Twitteru su reagirali kolumnisti i novinari Dragan Bursać i Zoran Kusovac te psiholog Srđan Puhalo.

– Hoće li dobiti krivičnu prijavu za prijetnje i širenje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i zašto neće – napisao je Bursać.

Psiholog Srđan Puhalo je napisao:

– Profil na fejsbuku fakat postoji, draga Republiko Srpska, uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!

– Vlasti Tvorevine nastale na klanju i zločinima saslušavaju hodžu koji je rekao istinu: da je tzv. ‘Svetosavlje’ sekta koja sa Isusom veze nema. Ovoga srbočetnika i ovakve fašističke huškače koji bi krv pili ne hapse i ne saslušavaju. Njima se ponose – poručio je Kusovac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh