BiH

Vranić se zahvalio građanima na poštivanju mjera: Ovako doprinosimo bržem savladavanju korone

U Kantonu Sarajevo su uvedene strožije mjere koje se odnose na produženje policijskog sata i zabrane rada ugostiteljskim objektima, a restrikcija se uglavnom ne krše zbog toga se ministar zdravstva Haris Vranić zahvalio građanima.

Sarajevo - Facebook

“Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno shvatili opasnost od novog vala koronavirusa i koji svojim odgovornim ponašanjem u velikoj mjeri doprinose da što brže savladamo ovu opaku bolest uz što manje izgubljenih života naših sugrađana”, napisao je on.
Njegova zahvala dolazi i u ime svih zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da pruže neophodnu zdravstvenu pomoć svima koji je trebaju.

Ističe da je Vlada Kantona Sarajevo bila primorana da donese nove mjere kako ne bismo došli u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne.
“Svjesni smo da su i građani, ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja i da se mnogi bore za egzistenciju. Potpuno ih razumijemo i upravo zbog toga je Vlada KS predložila hitno usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS”, rekao je Vranić.
Ovaj zakon će se naći sutra na Skupštini KS, a zastupnići će raspravljati o načinu pomoći onima koji su ugroženi novim mjerama, pogotovo ugostiteljima čiji je rad zabranjen. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh