BiH

Bursać napao novu vlast u Crnoj Gori: A gdje je rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Skupština Crne Gore usvojila je noćas, dva i po sata poslije ponoći, izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dragan Bursać - Twitter/@journalistssafe

Za usvajanje zakona glasao je 41 poslanik vladajuće većine, a opozicija nije prisustvovala sjednici, nezadovoljna izmjenama Zakona, prenosi “Radiosarajevo“.

Ipak, ispod radara uglednog novinara i poznatog kolumniste Dragana Bursaća nisu prošla dva bitna prijedloga koja se nisu našli na dnevnom redu Skupštine Crne Gore – Prijedlog zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih simbola i Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Bursać se jutros oglasio na Twitteru.

“Sve što trebate znati o novoj vlasti u CG je da je odbila na dnevni red sjednice uvrstiti Prijedlog zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih simbola i Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Bio im je važniji zakon kojim SPC ostaje nelegalni veleposjednik. Eto toliko!”, napisao je Bursać u svom tweetu na ovoj društvenonj mreži.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh