BiH

Đapo uručila okolišnu dozvolu za aerodrom u Bihaću

V. d. direktora Javnog preduzeća Aerodrom Bihać Adnan Bajrić naveo je kako je bihaćki aerodrom jedan od ključnih strateških projekata koje je neophodno realizirati u smislu budućeg razvoja ovog dijela Bosne i Hercegovine i zračnog povezivanja s Evropom i svijetom.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u Sarajevu v. d. direktora Javnog preduzeća Aerodrom Bihać Adnanu Bajriću uručila okolišnu dozvolu za izgradnju ovog međunarodnog aerodroma.

Bajrić je zahvalio ministrici Đapo, istaknuvši da će okolišna dozvola doprinijeti daljnjoj realizaciji projekta izgradnje ovog aerodroma. Naglasio je da je bihaćki aerodrom jedan od ključnih strateških projekata koje je neophodno realizirati u smislu budućeg razvoja ovog dijela Bosne i Hercegovine i zračnog povezivanja s Evropom i svijetom.

Đapo je ukazala na značaj izgradnje aerodroma u Bihaću za Krajinu i cijelu državu. Naglasila je da Ministarstvo, na čijem je čelu, osim aerodroma, intenzivno pomaže i sarađuje s još jednim vrlo značajnim i perspektivnim javnim preduzećem u Krajini, Nacionalnim parkom Una, koje, uz aerodrom, može biti pokretač snažnijeg razvoja ovog dijela Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh