BiH

Adis Poško: Prvi kadet iz BiH koji je završio prestižnu američku Vojnu akademiju West Point

Adis Poško je završio Vojnu akademiju West Point u SAD-u i tako postao prvi kadet iz BiH sa diplomom te prestižne akademije.

Nakon četverogodišnjeg školovanja, diplome za klasu 2020. godine dodijeljenje su 13. juna na paradnom terenu West Pointa u saveznoj državi New York.

Na ceremoniji se obratio i američki predsjednik Donald Trump.

„Ova vrhunska vojna akademija proizvodi samo bolje od najboljih, jače od najjačih i hrabrije od najhrabrijih. West Point je univerzalni simbol američkog junaštva, odanosti, predanosti, discipline i istaknute vještine“, kazao je Trump.

Zajedno sa Poškom, prestižnu akademiju West Point završili su i kadeti iz drugih zemalja. Poško dalje karijeru nastavlja kao prvi oficir Oružanih snaga BiH.

West Point je najstarija vojna akademija u SAD-u. Osnovana je 1802. godine i predstavlja najviši stepen obrazovanja vojnih oficira u SAD-u, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pošku je čestitala i američka ambasada u BiH.

Čestitamo! Poručnik Adis Poško je prva osoba iz Bosne i Hercegovine, sa diplomom prestižne američke vojne akademije West…

Gepostet von United States Embassy to Bosnia and Herzegovina am Dienstag, 16. Juni 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh