BiH

Lukovac: Ja udario Muminovića šakom u glavu? Pa, da sam ga udario, ne bi imao šanse

Na to mu Muminović, koji također negira da je bilo kakav incident, kroz smijeh uzvraća: “Nisam ni ja za odbaciti, ne zna se ko bi izvukao deblji kraj”

Ko se potukao? Ja i Alija Muminović? Pa, mi smo dobri prijatelji, upravo pijemo kafu i smijemo se. Kazao nam je ovo Haris Lukovac kada smo ga pozvali da komentira današnje medijske napise da su on i Muminović imali okršaj u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Zaraćene strane
Pojedini mediji danas su, naime, objavili da su se, prema njihovim izvorima, potukli Lukovac, bivši ambasador BiH u brojnim zemljama, i Alija Muminović, također diplomata s iskustvom koji je obavljao visoke dužnosti u većem broju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

– Lukovac i Muminović najprije su se sporječkali, da bi nakon verbalnog sukoba Lukovac pesnicom udario svog kolegu, nakon čega mu je Muminović uzvratio. Tuča je prekinuta nakon što su se umiješali zaposlenici MIP-a koji su uz dosta napora razdvojili “zaraćene strane” – navodi se u medijskim izvještajima uz konstataciju da je o ovom skandalu obaviještena nova ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

Lukovac, pak, kaže, da ništa od navedenoga nije tačno.

– Mi smo malo glasni, i jedan i drugi. Jesmo galamili, ali to, u principu, nije bila ni svađa, nego neka galama. Prisutan je bio Tarik Ulag, koji je nekad bio vozač. Ja sam u lošim odnosima sa sekretarom Ministarstva. Da sam se potukao s Muminovićem, zar bi on sada sjedio ovdje sa mnom na kafi – tvrdi Lukovac, kojeg smo zaista zatekli u Ministarstvu vanjskih poslova na kafi s Alijom Muminovićem.

Ambasador u Kataru
Lukovac dodaje kroz smijeh i kako, “da je bilo tuče, on ne bi imao šanse, jer sam ja jači”. Na to mu Muminović, koji također negira bilo kakav incident, uzvraća: “Nisam ni ja za odbaciti, ne zna se ko bi izvukao deblji kraj”.

Inače, Lukovac bi navodno trebao biti ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh