BiH

Državni zatvor: Od luksuzne kuhinje, preko fitnes sale do “ljubavne sobe”

Vijeće ministara BiH još nije donijelo odluku o početku rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

Državni zatvor u Istočnom Sarajevu - Avaz.ba

Advertisements

U objekt je utrošeno oko 80 miliona maraka, a zatvor zjapi prazan, dok se čeka da u njega uđu osuđeni za najteža krivična djela, među kojima su i ratni zločini.

Inače, u Državnom zatvoru trebalo bi biti smješteno 480 zatvorenika osuđenih pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj.

Dan njihovog smještaja plaća se 40 KM, a s obzirom da je takvih zatvorenika oko 480, znači da mjesečno u te svrhe bude isplaćeno više od 570 hiljada maraka, prenosi “Avaz“.

Državni zatvor u Istočnom Sarajevu – Avaz.ba

Revizori su ukazali i na opasnost da će nabavljenoj i instalisanoj opremi u zatvoru, među kojom je i sigurnosna, isteći garantni rokovi, a da se ona neće početi ni upotrebljavati.

Državni zatvor u Istočnom Sarajevu – Avaz.ba

Iz Ministarstva pravde BiH portal “Avaz” je dobio fotografije koje otkrivaju u kakvim će uslovima boraviti ratni zločinci i okorjeli kriminalci. Prema onome što se vidi na slikama, može se reći da je riječ o luksuzu.

Državni zatvor u Istočnom Sarajevu – Avaz.ba

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i “ljubavna soba”…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh