BiH

Sastanak članova Predsjedništva BiH sa Federicom Mogherini

​Sastanak članova Predsjedništva BiH sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Federicom Mogherini, počeo je u 15 sati u Briselu.

Federica Mogherini i Milorad Dodik - Screenshot/YouTube

Prije početka sastanak Mogherini se rukovala sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Prema protokolu, sastanak bi trebao trajati sat vremena, a nakon toga bi Milorad Dodik, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, sa Mogherinijevom trebalo nasamo da razgovara oko 30 minuta.

Šefik Džaferović i Željko Komšić zajedno su stigli u Brisel, dok je Milorad Dodik došao sam.

Poslije sastanaka, članovi Predsjedništva trebalo bi da daju izjave.

Članovi Predsjedništva BiH razgovaraće o mogućnostima BiH da dobije kandidatski status za EU, o političkoj situaciji, konstituisanju vlasti i aktivnostima koje BiH treba da preduzme na putu ka EU. Ovo je prva zvanična zajednička posjeta Predsjedništva BiH, a ujedino i prvi put da je Predsjedništvo BiH za prvu posjetu odabralo Belgiju, odnosno Brisel, piše “ATV“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh