BiH

Mladi prikupili ogromne količine slatkiša za djecu

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika Mreža vijeća učenika HNK-a organizovala je tradicionalnu humanitarnu akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete“. Akcija je trajala od 15. do 28. decembra prošle godine, a učestvovali su srednjoškolci iz cijelog kantona koji su prikupili 7.710 KM, te su od tog novca kupili 729 paketića.

Mreža vijeća učenika HNK - PR/Haber.ba

Srednjoškolci su postavljali kartonske kutije u svoje škole gdje bi učenici mogli kupljene slatkiše pokloniti djeci koja si ne mogu priuštiti slatkiše, a još manje novogodišnje paketiće.

Kutije su postavljene i u lokalne prodavnice uz poruku da građani koji tu kupuju ostave slatkiš ili grickalice, kako bi se priključili akciji i pokazali humanost i pomogli.

Cilj akcije je prikupljanje što više slatkiša i sredstava od kojih su srednjoškolci napravili simbolične paketiće i dijelili djeci koju žele da obraduju i razvesele.

“Jedan slatkiš, jedno dijete, još jedna je akcija koja pokazuje koliko Mreža može, koliku ljubav Mreža pruža. Ove godine Mreža vijeća učenika HNK-a je pokazala da se sklopom malih i složnih ruku može odraditi puno toga, a dokaz tome je ova akcija”, kazala je Selma Turkić, predsjednica mreVUK-a HNK-a.

Vijeće mladih Grada Mostara uskoro planira usvojiti strategiju za mlade, a nedavno je inicirano i osnivanje Vijeća mladih na nivou cijelog kantona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh