Svaštara

Horoskopski znakovi koji se boje stabilnosti i skaču iz veze u vezu

U SVIJETU romantičnih veza često nailazimo na pojedince koji nisu u stanju ostati u dugotrajnoj vezi, bez obzira na njihove najbolje namjere ili osjećaje prema partneru.

pexels.com/olly

Ovaj fenomen nije nužno povezan s nedostatkom ljubavi ili privrženosti, već može biti posljedica dubljih emocionalnih ili psiholoških faktora.

Strah od stabilnosti, angažmana i duboke intimnosti može neke ljude natjerati da se povuku kada stvari postanu ozbiljnije, zbog čega skaču iz veze u vezu kako bi izbjegli suočavanje s pravom povezanošću i dugotrajnim obvezama. U nastavku otkrivamo u kojim se horoskopskim znakovima često rađaju takvi ljudi.

Blizanci

Blizanci su po prirodi znatiželjni, društveni i uvijek u potrazi za novim iskustvima i avanturama. Njihova priroda čini ih sklonima mijenjanju partnera jer stalno traže stimulaciju i uzbuđenje koje nova veza može donijeti. Mogu se osjećati zarobljenima ako je veza previše predvidiva ili stabilna, zbog čega nastoje zadržati određenu razinu neizvjesnosti u svojim romantičnim odnosima.

Strijelac

Strijelci su još jedan znak koji se boji predanosti i stabilnosti. Poznati su po svojoj ljubavi prema slobodi i neovisnosti. Njihov strah od gubitka slobode često ih sprječava da se duboko povežu s partnerom ili da se posvete dugoročnoj vezi. Uvijek su u potrazi za sljedećom velikom avanturom, što može otežati njihovu sposobnost održavanja stabilne i dugotrajne veze.

Vodenjak

Vodenjaci također mogu pokazivati strah od intimnosti i stabilnosti. Cijene svoju neovisnost i često izbjegavaju duboke emocionalne veze, što može otežati formiranje stabilnih i trajnih veza. Vodenjaci su intelektualci koji vole razmišljati i analizirati, a to ponekad može dovesti do prekomjernog analiziranja veze, što rezultira strahom od predanosti i stabilnosti.

Rak

Za razliku od prethodno spomenutih znakova, Rakovi su emocionalni i traže sigurnost i stabilnost, no boje se emocionalnih povreda, zbog čega su oprezni kada je u pitanju ulazak u duboku vezu. Ako osjete da njihove potrebe za sigurnošću nisu zadovoljene, Rakovi se povlače u sebe, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh