Vijesti

Kremaste lazanje sa spanakom

Bešamel umak pripremite sami.

Sastojci:

20 kora za lazanje
300g naribane mozzarelle
1 žlica nasjeckanog peršina
Umak od špinata
2.5 žlice maslinovog ulja
2 žlice brašna
450g smrznutog špinata
1 jaje
1 žlica češnjaka u prahu
180g vrhnja za kuhanje
175ml mlijeka
1 žličica soli
Bešamel umak
30g maslaca
30g brašna
300ml toplog mlijeka
½ žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za lazanje i ostavite da stoji sa strane.

Zagrijte ulje u tavi, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte špinat i dobro promiješajte. Dodajte jaje i nastavite kuhati 3 do 5 minuta.

Dodajte češnjak, vrhnje za kuhanje i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte dok ne počne ključati. Dodajte sol i dobro promiješajte.

U tavi rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete gustu i kompaktnu smjesu. Polako ulijevajte mlijeko i neprestano miješajte. Kuhajte 3 do 5 minuta. Posolite i promiješajte.

U posudu za lazanje poslažite kore za lazanje. Ravnomjerno nanesite sloj špinata, a potom sloj bešamela. Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj treba biti sloj kora i bešamela, a potom ga pospite mozzarellom,pišeZdravirecepti

Lazanje pecite oko 30 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, pospite peršinom i pustite da stoje 10 minuta prije posluživanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh