Vijesti

Po ovome je Džeko najbolji u Evropi, na svijetu je bolji jedino Kristijano Ronaldo

Edin pruža fantastične partije u dresu Fenerbahčea

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko pruža maestralne partije u dresu Fenerbahčea u koji je stigao ljetos iz redova milanskog Intera.

Da Edin igra fenomenalno pokazuju i brojke. Jedan je od lidera tima koji ima 16 pobjeda iz 16 utakmica u svim takmičenjima, a “Dijamant” je postigao osam golova i upisao još šest asistencija ukupno u Turskoj i Konferencijskoj ligi.

Protiv Kasimpaše (2:0) u minulom vikendu je dao gol, te izborio i penal.

Gledajući samo tursko prvenstvo, Džeko ima šest pogodaka i četiri asistencije.

Edin ima 37 godina, no ni to ga ne spriječava da pruža sjajne partije. Direktno je učestvovao u deset golova i po tome je najbolji u Evropi.

Kada je riječ o veteranima isti učinak ima francuski napadač Andre-Pjer Žinjak (Pierre Gignac) koji igra za meksički Tigres, a na svijetu je od Džeke bolji jedino Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je učestvovao u 15 golova svog Al Nasra, podaci su specijaliziranog portala “Transfermarkt”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh