Vijesti

Danas će se na Vlašiću zavijoriti najveća zastava s ljiljanima

‘Dani pobjede, dani ponosa’ naziv je manifestacije koja će se održati danas na Vlašiću.

Manifestacija se održava u znak sjećanja na jednu od najvažnijih i najveličanstvenijih pobjeda jedinica ARBiH predvođenih generalom Mehmedom Alagićem tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata i suprotstavljanja agresiji u periodu od 1992. do 1995.

Tom prilikom će biti podignuta i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine, dimenzija 5×10 metara na jarbolu koji je visine 17.5 metara,pišu Vijesti

Dijelu manifestacije na lokalitetu Ljuta greda će se pridružiti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović te ostali mnogobrojni gosti iz političkog, vojnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, borci Sedmog korpusa u sadejstvu sa jedinicama Trećeg i Prvog korpusa, te Gardijske brigade Armije RBiH, u veličanstvenoj operaciji Domet 1, oslobodili su najviši vrh Vlašića, radio-relejno čvorište na Paljeniku, visoku 1.933 metra, 23.marta 1995.godine, za koju su generali evropskih armija govorili da je neosvojiva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh