Vijesti

Konačno nova pravila za ulazak stranaca u našu zemlju

Iako ih na prvobitno predloženom dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH nije bilo

Granica BiH - Novi.ba

Na danas održanoj sjednici Vijeća ministara BiH izglasana su nova pravila i uslovi za ulazak svih stranaca u našu zemlju.

Prema novim pravilima, osobe koje su vakcinisane ili koje su prebolovale koronavirus mogu ući u našu zemlju bez negativnog PCR testa.

Također odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test.Do sada su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo Srbi, Hrvati i Crnogorci. I ovo će mnogo značiti za bh. turizam i općenito ekonomiju.

Podsjetimo, državni ministri su bili i pod pritiskom turističkih radnika koji su proteklih dana protestovali tražeći da se olakšaju uslovi za ulazak stranaca jer zbog inata političara trpe direktno građani i privrednici,piše Oslobodjenje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh