Vijesti

Zvonimir Kožulj u timu kola Ekstraklase

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvonimir Kožulj ove sezone briljira u Poljskoj. Kožuljeva poljska avantura je započela u ljeto 2018., a da je nekadašnji fudbaler Širokog Brijega napravio odličan potez prelaskom u Pogon Szczecin dalo se zaključiti već nakon nekoliko mjeseci.

Zvonimir Kožulj - Twitter

U dosadašnjem dijelu šampionata Kožulj je upisao sedam asistencija i tome dodao osam pogodaka, a posljednji koji je postigao u minulom kolu završio je u mreži varšavske Legije, što mu je na kraju donijelo i laskavo priznanje.

Zvanični portal Ekstraklase uvrstio ga je u idealni tim 35. kola, po ko zna koji put, a mjesto u njemu našli su još Robak, Valencia, Zarandia, Jodlowiec, Bochniewicz, Klemenz, Helik, Sekulić i Szmatula.

Kožulj je prvi i posljednji nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 2016. protiv Japana kada je na kormilu bio još Mehmed Baždarević. Prije nego što je došao u Pogon igrao je za Hajduk, Široki Brijeg, Vitez i Branitelj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh