Tenis

Spektakl u režiji 19-godišnjeg Italijana: Sinner nevjerovatnim preokretom do prvog Masters finala

Mladi italijanski teniser Jannik Sinner napravio je uspjeh karijere plasiravši se u finale Masters 1000 turnira u Majamiju.

Jannik Sinner - Screenshot

Italijan je savladao Roberta Bautista-Aguta rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4 i 6:4.

Senzacionalni Jannik Sinner nastavio je sa briljantnim partijama na Mastersu u Majamiju. Iako je tek 19-godišnjak, Italijan je pokazao nevjerovatan karakter i smirenost u ključnim trenucima, te je borbom i odličnim udarcima došao do prvog finala na Masters turnirima u karijeri.

Bautista-Agut je dobio prvi set u dramatičnoj završnici rezultatom 7:5 kada je oduzeo servis svom protivniku pri rezultatu 5:5.

Ipak, tada je krenuo preokret Italijana. Držala su obojica tenisera bez problema svoj servis do 10. gema, kada je Španac servirao za ostanak u setu. Tu Italijan koristi drugu brejk loptu i poravnava na 1:1.

U trećem setu ponovo veliki preokret. Bautista-Agut je napravio prvi brejk u trećem gemu, ali od 3:2 vodstva Sinner pravi seriju od četiri osvojena gema od pet odigranih i odlazi u veliko finale.

Tu će Sinner igrati protiv boljeg iz duela Andrey Rublev – Hubert Hurkacz koji je na rasporedu jedan sat iza ponoći, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh