Tenis

Novak Đoković postavio ekstreman “Challenge” i pozvao sve da pokušaju

Srbijanski teniser Novak Đoković postavio je novi izazov na društvenoj mreži Instagram nakon što se okupao u ledenoj rijeci.

Novak Đoković - Screenshot/Instagram

Đoković je s prijateljem otišao na planinu te postavio “Nole Challenge” u kojem se kupa u hladnoj rijeci, a ovaj videosnimak će sigurno privući veliku pažnju te potaknuti brojne njegove i druge fanove da se okušaju u ovom izazovu.

Preživjeli smo planinsku vodu jedan minut i 45 sekundi. Izgleda ludo, ali kroz razne tehnike možemo dovoljno da se smirimo da bismo preživjeli ekstremne uslove poput ovog i efikasnije se boriti sa stresom u našim životima, a dobro je i za um“, napisao je Nole.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

@iceman_hof how did we do? ❄️??? Constantine and I survived this mountain stream for 1 minute 45 seconds.. mindset is everything. The practice of ice baths looks crazy I know ? but it’s really beneficial for training the mind and body. Through various techniques (like breathing) we can calm ourselves enough to take on extreme conditions like this and more efficiently battle daily stress in our lives. I use Wim’s methods and find them beneficial for my life overall. “Mind over matter. Brain over body.” I suggest everyone to explore it and hopefully rise to this challenge! For those who dare, I challenge you to find an ICE COLD body of water outside and get in for at least 1 minute: – Must be winter and icy water outside – Must be only in underwear – Must have half the body submerged – Must be in for at least 1 minute Make sure to do your research and prepare as this can be pretty dangerous if you don’t follow Wim’s guidelines. Tag friends to do it with you and use #NoleChallenge when you share so I can see you guys. I’m so hyped for this, let’s goo!!!!!!! Idemooo!! ?? (I can share the full version of this on FB for #NoleFam if you guys want to see ?) #iceman #wimhof #life #nature #breathing #meditation #reflect #mindset #justbreathe #wimhofmethod #innerfire #tbt

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Nakon toga, on je izazvao sve da pronađu neku hladnu vodu na otvorenom i da pokušaju provesti u njoj najmanje jednu minutu, a kao dio izazova je da moraju biti samo u donjem vešu i da mora potopiti pola tijela, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh