Rukomet

OTKRIVEN RAZLOG SAMOUBISTVA RUKOMETAŠA NOVAKA BOŠKOVIĆA: Evo zašto je pucao u sebe

Samoubistvo rukometaša Novaka Boškovića (29) šokiralo je region

Novak Bošković - Kurir

Igrao je za izraelski klub, bio je u sretnom braku s Milicom, prije nekoliko mjeseci je dobio kćerkicu, bio je uspješan u rukometu…

Iako niko nije ni slutio razlog zbog čega je rukometaš digao ruku na sebe, prvi rezultati istrage ukazuju da je navodno riječ o kockanju.

Tragedija se dogodila u nedelju, oko devet sati, u dvorištu njegove porodične kuće u vojvođanskom mjestu Crvenka. Kako se saznaje, Novak je uzeo svoj pištolj i izletio iz kuće u pravcu bašte. Nedugo zatim, pucao je sebi u glavu i preminuo na licu mjesta. Dan prije samoubistva došao je iz Izraela u Crvenku.

– Nikome nije jasno šta je moglo da krene po zlu. Imao je sve što poželi, uspješnu karijeru, dobro je zarađivao, ispunila mu se želja da igra za reprezentaciju Srbije, oženio se, dobio kćerkicu, jedva je čekao da dođe iz Izraela da provede vrijeme s porodicom i prijateljima. Međutim, dan poslije dolaska u Crvenku, on se ubio. Niko ne zna zašto je to uradio. Neki pominju da se prije toga svađao s majkom i suprugom – kaže sagovornik i dodaje da je Novak imao dvije velike strasti – lov i kocku.

– Pištolj iz kojeg je pucao sebi u glavu bio je u njegovom legalnom posjedu. Volio je rukomet, kačio je svoje dresove klubova na zid. Njegova majka Jela je ispričala da je u kući u Crvenki napravio čak i teretanu, kako bi mogao da trenira dok je u Srbiji – kaže komšija iz Crvenke.

– Priča se da je uletio u neke žešće dugove. Počeli su , navodno, da ga proganjaju zbog toga. Toliko je bio zavistan od kocke da je samo o tome razmišljao, to mu je bila opsesija – navodi prijatelj blizak rukometašu.

Ovu teoriju potvrdili su i komentari ispod fotografija na Boškovićevom Instagramu, koji su kasnije obrisani.

– „Kocka, je*iga, počivaj u miru“, „Prokleta kocka došla mu je glave“ – nizali su se komentari, ali još nije zvanično potvrđeno zbog čega je bivši reprezentativac digao ruku na sebe, prenosi “Alo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh