Ostali sportovi

Unuk Muhameda Alija nokautirao protivnika u prvoj rundi

Niko Ali Volš (Nico Walsh), unuk legendarnog Muhameda Alija (Muhammad), nastavio je s pobjedama.

Nico Walsh - AFP

AAmerički borac srednje kategorije (do 73 kg) je u noći između subote i nedjelje po srednjoevropskom vremenu pobijedio Alehandra Ibaru (Alejandro Ibarra) nokautom u prvoj rundi.

Bila je to prelijepa kombinacija lijevog i desnog krošea, koja nije ostavila ni trag sumnje sudiji – borba je prekinuta, a bokser iz Čikaga je došao do skora 5-0 (4 KO) u profesionalnom ringu.

Borba Alija Volša bila je jedna od uvodnih u priredbi održanoj u Las Vegasu. Glavni meč večeri bio je duel za ujedinjenje pojaseva svjetskog prvaka u superperolakoj kategoriji (do 59 kg).

Amerikanac Šakur Stivenson (Shakur Stevenson) je dominirao i jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Meksikanca Oskara Valdeza (Oscar), te ujedinio titule WBC i WBO prvaka svijeta, piše Avaz.

Stivenson sada u profesionalnom ringu ima savršenih 18-0 (9 KO).


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh