Košarka

Bećiragić: Zaslužili smo pobjedu, presudila je loša posljednja minuta

Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, da se malo duže uigraju, rekao je Bećiragić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz u finalu pretkvalifikacija za Olimpijske igre od selekcije Poljske (72:76).

Selektor Adis Bećiragić je za zvaničnu stranicu KS BiH komentarisao posljednju utakmicu “Zmajeva”, ali i čitav pretkvalifikacijski turnir.

– Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju državu, javljamo se iz Poljske poslije zadnje utakmice gdje smo izgubili u zadnjim sekundama.

Sve se vrtilo otprilike oko jedne lopte, kada pogledamo čitav turnir, od početka do kraja smo svakog dana igrali sve bolje i bolje. Momci su svako u svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im pružili vremena da su dali maksimum.

Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, da se malo duže uigraju. Svjesni smo apsolutno promjene generacije i načina igranja, s obzirom da ekipa je dugo igrala sa Džonom Robersonom i prvi put igrala u jednoj drugoj formaciji, gdje je vrlo teško za kratko vrijeme promijeniti način igre. Zahvaljujem se opet svim igračima koji su uspjeli u kratkom vremenu i u velikom procentu i da uspiju promjene način igre.

Dobili smo još dva nova igrača koji su ušli u rotaciju, Amar Alibegović i Luka Garza. Sve u svemu žao nam je što nismo prošli jer smo, koliko god je Poljska zaslužila i mi smo.

Mislim da smo se čak i doveli u situaciju da pobijedimo, ali smo loše odigrali zadnju minutu. O suđenju ne možemo da pričamo, ali se smijemo malo žaliti, tako je kako jeste, mi nemamo pravo da se žalimo, možemo biti žalosni ipak samo trebamo da gledamo svoje greške – rekao je Bećiragić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh