Košarka

Cijelu utakmicu Kawhi Leonard je šepao pa je nakon 50 minuta bitke poletio

UNATOČ pobjedi 118:112 nad Milwaukeejem nakon dva produžetka, kojom su zaostatak u finalu Istoka NBA lige smanjili na 2:1, Toronto Raptors ipak se moraju brinuti.

Ne samo zbog činjenice da su trebali dva produžetka za pobjedu protiv momčadi kojoj se cijela petorka ozbiljno mučila sa šutom, za koju je najdominantniji igrač lige Giannis Antetokounmpo ubacio tek 12 poena, nego i zbog ozljede svojeg daleko najboljeg igrača,pise Index.

Ne čini se da je Kawhiju Leonardu ništa ozbiljno. Nogu je ozlijedio još na početku utakmice. Osjetio je bol nakon doskoka, ali to ga nije spriječilo da zabije čak 36 poena. Iako je igrao tradicionalno agresivno i energično, vidjelo se da mu je ozljeda smetala, pogotovo u situacijama kad se odlučivao za polaganja umjesto zakucavanja, kad je šepao i radio bolne grimase.

Pa ipak, nakon 50 minuta na parketu, od kojih najveći dio s načetom nogom, nakon ukradene lopte tri minute prije kraja drugog produžetka pojurio je u kontru poput teretnog vlaka, uzletio korak nakon linije slobodnih bacanja i svom snagom zakucao za 108:105 preko Brooka Lopeza.

To je dalo dodatnu energiju Raptorsima i cijeloj dvorani, a Bucks se više nisu oporavili.

“Ipak sam igrao 52 minute, i to u doigravanju, definitivno sam osjećao bol. Osjećao bih ga i da sam igrao 30 minuta. Samo se ne smijem brinuti, otići ću na tretman i idemo dalje”, hladno, kao i obično, ustvrdio je Leonard te razuvjerio sve koji su se pribojali da neće igrati na sljedećoj utakmici.

“Bit ću u redu. Ovo je play-off, svakog nešto boli, samo se trebam nastaviti boriti.”

Klaw, ili Kandža, kako ga zovu zbog golemih šaka i dugačkih prstiju zbog kojih lopta nije sigurna ni ako joj je na dva metra udaljenosti, igra briljantno u ovogodišnjem doigravanju, svojem prvom, a možda i posljednjem u dresu Raptorsa. Kawhi je u 15 utakmica na prosjeku od 32 poena, 8,5 skokova, 3,5 asistencija, uz više od 50% šuta iz igre.

Kad je zdrav, sigurno je među tri najbolja košarkaša na svijetu. Problem je u tome što loše podnosi ozljede. Tako je lani prosjedio praktički cijelu sezonu zbog misteriozne ozljede kvadricepsa, za koju su San Antonio Spurs tvrdili da uopće nije ozbiljna. On je pak optuživao klub da se za njega nisu adekvatno pobrinuli te je naposljetku isforsirao trejd jer je, iz tko zna kojeg razloga, bio nezadovoljan u klubu s kojim je 2014. osvojio naslov prvaka i nagradu za MVP-ja finala.

Želio je kući u sunčanu Kaliforniju, a završio na sjeveru, u hladnoj Kanadi, za koju ga ugovor veže do kraja sezone. Nakon toga, slobodan je otići, a mnogi nagađaju da će njegov sljedeći klub biti L.A. Clippers.

Leonard je i inače zloglasno šutljiv tip pa ne čudi to što cijele sezone nije dao nikakve naznake hoće li ostati u Torontu, koji je za njega San Antoniju ustupio svoju najveću zvijezdu i miljenika publike DeMara DeRozana, ili otići. Hoće li njegova sezona u Torontu bili samo tranzitna postaja prema Kaliforniji ili početak dugogodišnje suradnje?

Za razliku od Spursa, Kawhi je prezadovoljan kako su se Raptorsi odnosili prema njegovom kvadricepsu. Činili su apsolutno sve da ga ne dovedu u situaciju u kojoj bi se ozljeda mogla vratiti i čuvali su ga četvrtinu sezone, periodično ga odmarajući ukupno 22 utakmice. I sad im je zahvalio ovakvim pristupom, kojim je riskirao pogoršanje ozljede, a posebno tim brutalnim zakucavanjem nakon 50 minuta igre s bolnom nogom.

Povijest je već ispisao onim nevjerojatnim košem za pobjedu protiv Sixersa, prvim buzzer-beaterom u odlučujućoj utakmici doigravanja u povijesti NBA lige.

Dok je tu, daje apsolutno sve od sebe i igra najbolju košarku života. Makar je sasvim moguće da su mu u dresu Raptorsa preostale još samo dvije utakmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh