Fudbal

Legendarni trener ujutro završio u bolnici, popodne dobio otkaz

Roju Hodžson (76) pozlilo je tokom treninga Kristal Palasa, zbog čega je primljen u bolnicu, potvrdio je engleski premijerligaš.

IMAGO/Micah Crook/PPAUK/IMAGOSPORT/PIXSELL

Hodžson je obavio pretrage, a britanski mediji su objavili da je njegovo stanje stabilno. Nakon toga, stigla je nova vijest o iskusnom treneru koji su objavili brojni insajderi, a to je da mu je Kristal Palas uručio otkaz, prenosi Avaz.

Umjesto njega na klupi “Orlova” sa Selhurst Parka sjediće Austrijanac Oliver Glasner, bivši trener Ajntrahta iz Frankfurta, koji je još radio u Ridu, LASK-u i Volfsburgu.

Najveći uspjeh ostvario je sa Ajntrahtom u sezoni 2021/22 kada je sa tim klubom osvojio Evropa ligu.

Što se Hodžsona tiče, on se penzionisao 2021. godine kao trener Kristal Palasa, a onda se dvije godine kasnije vratio na klupu ovog premijerligaša.

Kristal Palas je trenutno 15. tim Engleske sa 24 osvojena boda, samo pet više od Evertona, prve ekipe u zoni ispadanja..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh