Fudbal

FIFA objavila najbolju ekipu svijeta za 2023

U glasanju je sudjelovalo preko 28 hiljada profesionalnih nogometaša, odnosno FIFA-inih članova.

FIFA/TWITTER/SCRENNSHOOT

FIFA je objavila najbolju ekipu 2023. godine. U glasanju je sudjelovalo preko 28 hiljada profesionalnih nogometaša, odnosno FIFA-inih članova, piše BosnaInfo.

Glasovi su odredili sljedećih 11. Na golu je Belgijac Thibaut Courtois iz Real Madrida. U odbrani je trojac Manchester Cityja. Čine ga Portugalac Ruben Dias te Englezi John Stones i Kyle Walker.

U veznom redu je Cityjev dvojac Bernardo Silva (Portugal) te Kevin De Bruyne (Belgija). S njima je u društvu i sjajni Englez Jude Bellingham iz Real Madrida. U napadu se našlo mjesta za Lionela Messija (Inter Miami, Argentina), Erlinga Haalanda (Manchester City, Norveška), Kyliana Mbappéa (PSG, Francuska) te Viniciusa Juniora (Real Madrid, Brazil).

U ekipi nema Cristiana Ronalda, koji je u 2023. godini zabio najviše golova u klupskom nogometu. Portugalac je za saudijski Al Hilal u 59 nastupa zabio 54 gola, no za njega ovdje nije bilo mjesta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh