Fudbal

Stravična ispovijest sportiste: „Pokušao sam da se ubijem, pištolj nije opalio”

Johnny Manziel, nekada najveća mlada nada američkog fudbala i mladić kog su u Cleveland Brownsima vidjeli kao spasioca franšize, otkrio je jezive detalje iz svog života.

Johnny Manziel - Getty Images

Menzel je u NFL ušao 2014. godine kao 22. pick na draftu kao momak kom se u tom trenutku kao najmlađem osvajaču nagrade za najboljeg igrača koledž fudbala divila cijela Amerika, ali osvajač Heisman trofeja nije uspeo da se izbori sa pritiskom.

Umesto uspjeha na terenu više vremena je provodio po žurkama, dok su partije bivale sve lošije.

Raj je ubrzo postao pakao, redali su se brojni problemi, Manziel je iz dana u dan tonuo sve dublje, odao se narkoticima, alkoholu, uslijedili su i brojni mentalni problemi, a situacija je eskalirala nakon što je dobio otkaz u martu 2016. godine.

To je bila kap koja je prelila čašu, pa je mladi sportista pokušao da se ubije.

Kako je otkrio u dokumentarcu na Netflixu koji će izaći 8. augusta pod nazivom „Untold: Johnny Football“, život je pokušao sebi da oduzme pištoljem, ali…

„Još uvijek ne znam šta se dogodilo tada, ali mi je drago jer je pištolj samo kliknuo“, otkrio je Manziel. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh