Fudbal

Bliži li se kraj karijere: Ibrahimović se ponovo povrijedio

Legendarni napadač se vratio u petoj deceniji iz teške povrede, ali nova povreda može zabrinuti navijače popularnog Ibre

Zlatan Ibrahimović - Reuters

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović se vratio u petoj deceniji poslije teške povrede kakva bi većini sportista značila i kraj karijere, ali izgleda da ne može dalje od toga.

Nova povreda

On se na zagrijavanju protiv ekipe Lećea ponovo povrijedio, što bi moglo značiti i kraj velike karijere. U pitanju je povreda lista.

– Osjetio je bol u listu i stao. Htio sam ga uvedesti u igru, ali rekao mi je da ne može – rekao je poslije utakmice Stefano Pioli.

Italijanski mediji javljaju da je povreda ozbiljnija nego prethodna. Sezona u Seriji A je ušla u sam finiš i ako je u pitanju pauza duža od mjesec dana, male su šanse da ćemo Zlatana vidjeti na terenu.
Ističe mu ugovor

Što u dresu Milana, a možda i uopšte. Ugovor sa „Rosonerima“ mu ističe na kraju sezone i nije realno očekivati da će ga produžiti.

Ibrahimović je ponovo u Milan došao 2020. godine i uspio je vratiti ekipu u sami vrh svjetskog fudbala. Osvojili su italijansku Seriju A, a ove godine igraju i polufinale Lige prvaka.

Velika šteta će biti ako je ovo oproštaj velikana poput Ibre, ali protiv prirode se ne može, čak i ako se zovete Zlatan Ibrahimović. prenosi avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh