Fudbal

Kristijano Ronaldo na ruci nosi sat vrijedan 780.000 dolara: Napravljen posebno za njega

Sat je dobio ime po zelenom dragom kamenju koje pokriva skoro sve njegove površine.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Kada je Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) objavio sliku iz svog privatnog aviona na putu za Saudijsku Arabiju, fanovi nisu mogli da ne primjete sjajni dijamantski sat na njegovom zglobu. Sat o kome je riječ je najnoviji dodatak kolekciji Jacob & Co, piše avaz.

Sat je dobio ime po zelenom dragom kamenju koje pokriva skoro sve njegove površine. Upečatljiva nijansa sata izabrana je kao oda Saudijskoj Arabiji, zemlji u koju se Ronaldo preselio ranije ovog mjeseca nakon potpisivanja ugovora sa fudbalskim klubom Al Nassr. Kreatori sata su lako mogli da koriste smaragde da postigne svoju zelenu boju, ali su umjesto toga odlučili za Tsavorite, koji su jeftiniji, ali oko 200 puta rijeđi.

Oko 388 visokokvalitetnih, baget rezanih Tsavorita korišteno je za pokrivanje sata od 47 mm koji je izrađen od 18-karatnog bijelog zlata.

Smaragdni sat. Instagram

Veliki broj Tsavorita može izgledati malo pretjerano, ali satu daju upečatljiv potpuno zeleni izgled koji je teško zaboraviti. Jedini dio sata koji nije prekriven kamenjem je kaiš, ali čak i on je napravljen od zelene aligatorske kože.

Ako tražite nešto zeleno da nosite na zglobu, nemate sreće. Caviar Flying Tourbillon “Tsavorite” vrijedi 780.000 dolara i napravljen je samo za najboljeg fudbalskog golgetera svih vremena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh