Fudbal

Al Nasr nakon Ronalda želi još jednu veliku zvijezdu

Ikardi nova meta bogatog saudijskog kluba

Nakon što su angažirali Kristijana Ronalda (Cristiano), čelnici saudijskog Al Nasra žele pojačati svoje redove i argentinskim napadačem Maurom Ikardijem (Icardi).

Prema pisanju italijanske štampe, 29-godišnji Ikardi je nova meta bogatog saudijskog kluba.

Argentinac trenutno igra za Galatasaraj no već se neko vrijeme nagađa kako baš i nije sretan u turskom velikanu. Do sada je upisao šest nastupa i postigao četiri gola.

Ikardi je u Galatasaraj stigao u septembru 2022. godine na jednogodišnju posudbu iz redova PSG-a čiji je član od 2019. Prije toga šest godina je igrao za Inter, a dvije za Sampdoriju.

Ikardija žele i Njuels Old Bojsi, međutim, teško se mogu nositi sa saudijskom ponudom.

Koncem decembra saudijski klub je angažirao Kristijana Ronalda koji će u Rijadu zarađivati 200 miliona eura po sezoni. Portugalac ima zajamčenu plaću od 90 miliona eura, a s uključenim komercijalnim i sponzorskim ugovorima iznos se penje na 200 miliona eura po sezoni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh