Fudbal

FK Velež doveo Mitra Ćukovića i Antu Hrkaća

Iz FK Velež obavjestili su članove, navijače i prijatelje mostarskog klubada su Mitar Ćuković i Ante Hrkać novi igrač “Rođenih”.

U prisustvu direktora našeg kluba Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će bočnog odbrambenog igrača Ćurkovića vezati za Rođene jednogodišnjim ugovorom, uz opciju produženja za još jednu godinu, potvrđeno je iz FK Velež.

Također, potpisanje jednogodišnjim ugovorom, uz opciju produženja za još jednu godinu, i sa defanzivcem Hrkaćem, koji je u Mostar preselio iz Tuzle, odnosno tamošnjeg Cityja.

Inače, Ćuković je rođen 6. aprila 1995. godine u Nikšiću, Crna Gora. U dosadašnjoj karijeri, između ostalih, nastupao je za crnogorski FK Igalo, OFK Petrovac, kao i za srbijanski FK Napredak iz Kruševca. U redove mostarskih Crvenih dolazi iz litvanskog tima FK Panevezjs, za koji je u protekloj sezoni ubilježio ukupno 27 nastupa, upisavši uz to i jedan pogodak.

S druge strane, Hrkać je rođen 11. marta 1992. godine u Mostaru. Prve fudbalske korake napravio je u NK Široki Brijeg, nakon čega ga je karijera profesionalnog fudbalera, između ostalih, vodila u Austriju, Hrvatsku, Saudijsku Arabiju ali i Italiju. U polusezoni ubilježio je ukupno 16 nastupa za Tuzla City i upisao tri asistencije,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh