Fudbal

Modrić: Odigrali smo spektakularno prvenstvo

Veznjak Real Madrida želi pobjedu i protiv Mančester sitija.

Luka Modrić - Reuters

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je u subotu s Real Madridom osvojio špansko prvenstvo, rekao je da je presretan i da se nada novoj pobjedi u srijedu protiv Mančester sitija u Ligi prvaka.

Real Madrid je na svom stadionu pobijedio Espanjol (4:0) i četiri kola prije kraja takmičenja osigurao naslov prvaka.

– Ovo je nevjerovatno. Osvojiti prvenstvo je uvijek posebno, a pred našaom publikom na Santjago Bernabeu je još i ljepše – izjavio je 36-godišnji Modrić kojem je to 19. trofej u dresu “kraljevskog kluba”, prenosi Hina.

– Presretan sam. Odigrali smo sjajnu utakmicu, a atmosfera je bila spektakularna. Nadam se da ćemo ovo ponoviti u srijedu – dodao je za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Real Madrid će pred svojom publikom pokušati nadoknaditi poraz 3:4 od Mančester sitija iz prve utakmice polufinala Lige prvaka.

Momčad sa sjevera Madrida je u subotu osvojila 35. naslov prvaka Španije u 120 godina dugoj historiji kluba.

– Posljednja dva prvenstva osvojili smo u posljednjem kolu, a ovo je prvi put da smo do naslova došli ovoliko unaprijed. To puno govori – napomenuo je Modrić koji za Real Madrid igra od ljeta 2012.

Ovo mu je treći naslov prvaka Španije. nakon 2017. i 2020. godine.

– Odigrali smo spektakularno prvenstvo. Do kraja ćemo uživati i proslaviti s našim navijačima – rekao je hrvatski vezni igrač kojem ugovor istječe 30. juna.

Fudbaleri Real Madrida su u subotu proslavili naslov s navijačima na trgu rimske božice plodnosti Sibeles, nasuprot gradske vijećnice. Uz fontanu gdje tradicionalno proslavljaju trofeje, igrači su zavezali klupsku zastavu oko vrata spomenika božice Sibeles.

– Prošlo je puno vremena od kada nismo bili kod Sibeles, od 2018. godine. Imali smo veliku želju ići i proslaviti s našim navijačima. Hvala im na ambijentu stvorenom danas i podršci tokom čitave sezone. Trofej je također njihov – zaključio je Modrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh