Fudbal

Tuchel bijesan: ‘Odem sudiji stisnuti ruku i zateknem ga kako se smije s trenerom Reala’

Španski klubovi Real Madrid i Villarreal su prvi polufinalisti ovosezonske Lige prvaka, a Chelsea se nakon jako dobre predstave i herojske borbe oprostio od odbrane naslova.

Thomas Tuchel - Twitter

U uzbudljivoj večeri u Madridu vidjeli smo Chelsea koji je dominirao, fenomenalnu asistenciju hrvatskog majstora Luke Modrića, još jedan pogodak Karima Benzeme, a nakon velike drame veselio se domaćin.

Trener Chelsea bio je bijesan nakon susreta zbog načina na koji je njegov klub ispao, ali i zbog onoga što je vidio nakon zadnjeg sučevog zvižduka.

“Zabili smo četiri gola u dvije utakmice, imali smo uz to puno šansi, ali nismo imali nimalo sreće. Razočarani smo na kraju, jer napravili smo dvije greške. Najbitniji trenuci ove utakmice bile su zapravo naše greške. Uz to, u ovakvim okršajima morate imati i malo sreće, a mi je nismo imali”, pričao je nakon utakmice razočarani Nijemac pa prokomentirao situaciju u 64. minuti kada je njegovoj momčadi poništen gol za 3:0.

“Na kraju osjećam i dosta frustracije zbog svega. Nisam vidio gol, ali sam iskreno iznenađen da sudac, koji vodi utakmicu, nije sam išao pogledati je li to bila ruka ili nije. Szymon (Marciniak), koji je vrlo dobar sudac, je morao to ići gledati. Na kraju smo zaslužili dobiti i koju minutu produženog vremena više, ali možda ja samo previše tražim”, rekao je Nijemac pa zaključio optužbama na račun suca i trenera Reala.

“Nakon zadnjeg zvižduka, vidio sam kako se Marciniak i Ancelotti zajedno smiju, i mislim da je to bilo jako neukusno! Otišao sam sucu stisnuti ruku nakon teškog ispadanja i zateknem ga kako se smije s protivničkim trenerom, s Ancelottijem, koji je inače džentlmen. To se ne smije dogoditi”, zaključio je Tuchel, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh